Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Jajka z sałatką jarzynową


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 5 łyżek  zielonego groszku z puszki
  • 1 sztuka mała pietruszka
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  majonezu
    Do dekoracji
  • 1 sztuka marchewka
  • liście pora

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i pietruszkę dokładnie oczyść, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Następnie ostudź i pokrój w drobną kostkę.
  2. Groszek odcedź. Ogórek obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Dokładnie wymieszaj wszystkie warzywa, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez, wymieszaj i masą udekoruj ugotowane na twardo jajka.
  3. Z surowej marchewki wytnij cienkie paski, złącz z liśćmi pora i przewiąż każde jajko.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE