Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Jajka zapiekane w kokilkach


29.03.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Talerz możemy przybrać liśćmi sałaty posmarowanymi majonezem.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 20 dag  polędwica surowa wędzona
    lub surowa szynka
  • 1 szklanka  ser żółty
    utarty, pikantny
  • 2 łyżki  keczup
  • 6 sztuk  jajka
  • masło
    do wysmarowania kokilek

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną w kostkę polędwicę lub szynkę rozbijamy w malakserze na jednolitą masę (można posiekać), dodajemy ser, keczup, składniki łączymy.
  2. Kokilki smarujemy masłem, do każdej wbijamy jajko, uważając, by żółtko się nie rozlało, na wierzchu rozkładamy warstwę farszu. Kokilki wstawiamy do szerokiego naczynia z gorącą wodą, uważając, by nie wlewała się do nich, naczynie przykrywamy, stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 10-12 minut.
  3. Po wyjęciu z wody zawartość kokilek wykładamy na talerze.
  4. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

edyta1212

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE