Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka zapiekane z łososiem i porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 plastry  wędzonego łososia
  • 1/2 sztuki małego pora (jasna część)
  • 2 łyżeczki  kremowej śmietanki 30%
  • 1 sztuka gałązka koperku
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła + 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój w paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pora.
  2. Kokilki wysmaruj 1/2 łyżeczki masła. Dno wyłóż kawałkami pora i łososia. Na wierzch wbij po jednym jajku, posyp koperkiem.
  3. Następnie omijając żółtko rozlej po łyżeczce śmietanki. Dopraw do smaku solą. Zapiekaj w kąpieli wodnej przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj gorące, oprószone pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE