Dzisiaj jest: Wtorek, 21.01.2020 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jajka zapiekane z łososiem i porem


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 plastry  wędzonego łososia
  • 1/2 sztuki małego pora (jasna część)
  • 2 łyżeczki  kremowej śmietanki 30%
  • 1 sztuka gałązka koperku
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła + 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój w paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pora.
  2. Kokilki wysmaruj 1/2 łyżeczki masła. Dno wyłóż kawałkami pora i łososia. Na wierzch wbij po jednym jajku, posyp koperkiem.
  3. Następnie omijając żółtko rozlej po łyżeczce śmietanki. Dopraw do smaku solą. Zapiekaj w kąpieli wodnej przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj gorące, oprószone pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE