Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Jajka zapiekane z łososiem i porem


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 plastry  wędzonego łososia
  • 1/2 sztuki małego pora (jasna część)
  • 2 łyżeczki  kremowej śmietanki 30%
  • 1 sztuka gałązka koperku
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła + 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój w paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pora.
  2. Kokilki wysmaruj 1/2 łyżeczki masła. Dno wyłóż kawałkami pora i łososia. Na wierzch wbij po jednym jajku, posyp koperkiem.
  3. Następnie omijając żółtko rozlej po łyżeczce śmietanki. Dopraw do smaku solą. Zapiekaj w kąpieli wodnej przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj gorące, oprószone pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE