Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Jajka zapiekane z łososiem i porem


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 plastry  wędzonego łososia
  • 1/2 sztuki małego pora (jasna część)
  • 2 łyżeczki  kremowej śmietanki 30%
  • 1 sztuka gałązka koperku
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła + 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój w paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pora.
  2. Kokilki wysmaruj 1/2 łyżeczki masła. Dno wyłóż kawałkami pora i łososia. Na wierzch wbij po jednym jajku, posyp koperkiem.
  3. Następnie omijając żółtko rozlej po łyżeczce śmietanki. Dopraw do smaku solą. Zapiekaj w kąpieli wodnej przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj gorące, oprószone pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE