Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Jarska pasta kanapkowa z musztardą


25.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała cukinia
  • 5 sztuk jajek
  • 7 sztuk plasterków żółtego sera gouda
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy do kurczaka
  • 3 łyżeczki  musztardy miodowej
  • 1 łyżka  keczupu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
  2. Cukinię umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju i smaż do miękkości. Dopraw do smaku przyprawą do kurczaka, wymieszaj i rozgnieć cukinię widelcem. Do powstałej papki dodaj pokrojony w małą kostkę ser i wymieszaj.
  3. Do masy cukiniowo-serowej dodaj pokrojone jajka i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku musztardą, keczupem, solą oraz pieprzem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE