Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kanapki z tuńczykiem i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4-5 sztuk kromek ciemnego pieczywa
  • 3-5 sztuk plasterków chudego boczku
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 1 sztuka mała pomarańcza
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek podsmaż na rozgrzanym oleju, tak by plastry stały się chrupiące. Następnie przełóż boczek na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  2. Tuńczyka odcedź i przełóż do miski. Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, szczypiorek oraz majonez. Wymieszaj delikatnie.
  3. Przygotowaną pastą rybną posmaruj pieczywo. Na wierzchu każdej kanapki ułóż po plasterku boczku i udekoruj plasterkami pomarańczy.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE