Dzisiaj jest: Wtorek, 18.12.2018 Imieniny: Gracjana i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5829

Kanapkowe sowy


08.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4-6 sztuk kromek chleba
  • 2-3 sztuki trójkąty serka topionego
  • margaryna do smarowania
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/3 sztuki pęczka szczypiorku
  • 2 sztuki rzodkiewki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kromek chleba wytnij kwadraty. Posmaruj je margaryną, a następnie serkiem topionym.
  2. Rzodkiewki, szczypiorek i ogórek dobrze umyj, osusz. Ogórek obierz ze skórki.
  3. Z rzodkiewek zrób oczy, dziób oraz łapy sowy. Ze skórki chleba wytnij uszy. Ogórki pokrój w półplasterki i zrób z nich skrzydła.
  4. Gotowe kanapki udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE