Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Koreczki z przegrzebków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 16 osób


Składniki

  • 16 sztuk  przegrzebków
  • 300 g  kiełbasy chorizo
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 16 sztuk oliwek nadziewanych papryką
  • 2 sztuki szalotki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  wytrawnego wermutu
  • 1/2 łyżeczki  skórki otartej z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Chorizo pokrój w plasterki i usmaż na chrupiąco na rozgrzanym oleju. Następnie zdejmij z patelni i odstaw do przestygnięcia.
  2. Szalotkę posiekaj. Bazylię umyj i posiekaj. Wrzuć wszystko do miseczki, dodaj skropione łyżką oliwy oliwki i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
  3. Rozmroź przegrzebki, oprósz je solą oraz pieprzem i zalej wermutem wymieszanym ze skórką z cytryny. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie wyjmij przegrzebki z marynaty i smaż 2-3 minuty na łyżce rozgrzanej oliwy. Następnie zdejmij je z patelni i odstaw do wystygnięcia.
  4. Na wykałaczkę nadziej kolejno oliwkę, plaster kiełbasy chorizo i na końcu przegrzebka. Kontynuuj do wyczerpania składników. Podawaj schłodzone.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE