Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Krem kokosowy


08.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealny do grzanek oraz jako masa do ciasteczek.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 100 g  wiórki kokosowe
  • 100 ml  mleko kokosowe
  • 50 ml  mleko skondensowane
  • 60 g  migdały
    płatki
  • 5 łyżek  cukier
  • 2 łyżeczki  cukier waniliowy
  • 2 łyżki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały upraż na gorącej patelni.
  2. Do garnka wsyp cukier i wlej wodę, zagotuj. Po chwili dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i przełóż do miski robota kuchennego.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mleko skondensowane, cukier waniliowy. Włącz średnie obroty, stopniowo zwiększając moc.
  4. Miksuj krem przez około 10 minut



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE