Dzisiaj jest: Sobota, 19.10.2019 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Krem kokosowy


08.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealny do grzanek oraz jako masa do ciasteczek.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 100 g  wiórki kokosowe
  • 100 ml  mleko kokosowe
  • 50 ml  mleko skondensowane
  • 60 g  migdały
    płatki
  • 5 łyżek  cukier
  • 2 łyżeczki  cukier waniliowy
  • 2 łyżki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały upraż na gorącej patelni.
  2. Do garnka wsyp cukier i wlej wodę, zagotuj. Po chwili dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i przełóż do miski robota kuchennego.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mleko skondensowane, cukier waniliowy. Włącz średnie obroty, stopniowo zwiększając moc.
  4. Miksuj krem przez około 10 minut



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE