Dzisiaj jest: Środa, 26.02.2020 Imieniny: Mirosława i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Krewetki w grejpfrucie


09.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krewetki w grejpfrucie to przepis na smaczną i efektowną przystawkę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  grejpfrut
  • 200 g  krewetki
    obrane, ugotowane
  • 8 sztuk  krewetki
    duże
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 1 łyżka  majonez
  • 1 łyżka  jogurt naturalny
  • 4 gałązki  koperek
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Grejpfruty przekrój na pół i ostrożnie wydrąż miąższ. Oczyść go z pozostałych błon i pokrój w drobne kawałki, a następnie przełóż do miski.
  2. Ugotowane krewetki skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z miąższem z grejpfruta. Dodaj majonez i jogurt naturalny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Krewetkowym farszem wypełnij wydrążone grejpfruty i wstaw do lodówki. Przed podaniem każdą porcję udekoruj dużymi krewetkami i gałązką świeżego koperku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE