Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Krewetki z serem pleśniowym w boczku


04.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 20 sztuk dużych obranych mrożonych krewetek
  • 10 sztuk cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 1 sztuka cytryna
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki rozmroź, umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. Plastry boczku przetnij wzdłuż, tak aby powstało 20 wąskich kawałków. Ser pokrój w słupki. Na każdej krewetce połóż kawałek sera i ciasno owiń plasterkiem boczku.
  3. Smaż na oleju 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj jako przystawkę z białym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE