Dzisiaj jest: Wtorek, 18.06.2019 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Lazurowe fondue z owocami


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  wafli ryżowych z solą morską
  • 200 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 125 ml  mleka
  • 1 sztuka duża gruszka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ser z mlekiem umieść w naczyniu do fondue lub garnku. Ustaw na małym ogniu i podgrzewaj, aż ser się całkowicie rozpuści. Dodaj orzechy i dopraw pieprzem.
  2. Gruszkę umyj, osusz i podziel na paski (pamiętaj o usunięciu gniazd nasiennych). Ułóż razem z waflami na talerzu i podawaj razem z rozpuszczonym serem.
  3. Kawałki gruszki oraz wafle można maczać w gorącym serze i zjadać od razu lub zostawić do zastygnięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE