Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.11.2018 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Łódki z cykorii z serem


11.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 4 sztuki cykorie
  • 8 plastrów  szynki parmeńskiej
  • garść łuskanych orzechów pistacjowych

Sposób przyrządzania:

  1. Cykorie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Z każdej połówki wydrąż środek. Powstałe łódeczki napełnij pokruszonym serem, posyp pistacjami i zawiń w szynkę parmeńską.
  2. Przygotowane łódeczki ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Zapiekaj przez 20 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE