Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Łódki z cykorii z serem


11.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 4 sztuki cykorie
  • 8 plastrów  szynki parmeńskiej
  • garść łuskanych orzechów pistacjowych

Sposób przyrządzania:

  1. Cykorie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Z każdej połówki wydrąż środek. Powstałe łódeczki napełnij pokruszonym serem, posyp pistacjami i zawiń w szynkę parmeńską.
  2. Przygotowane łódeczki ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Zapiekaj przez 20 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE