Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Mięsne muffinki


18.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 150 g  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 100 ml  oleju + 1 łyżka
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml  mleka 0,5%
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z kiełbasą na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli i wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z olejem oraz mlekiem.
  3. Uzyskaną masę wlej do miski z mąką, wymieszaj. Następnie dodaj podsmażone kiełbasę z cebulą i wymieszaj.
  4. Na blasze rozłóż 12 papilotek i napełnij je do 2/3 wysokości masą. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE