Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mięsne muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 150 g  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 100 ml  oleju + 1 łyżka
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml  mleka 0,5%
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z kiełbasą na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli i wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z olejem oraz mlekiem.
  3. Uzyskaną masę wlej do miski z mąką, wymieszaj. Następnie dodaj podsmażone kiełbasę z cebulą i wymieszaj.
  4. Na blasze rozłóż 12 papilotek i napełnij je do 2/3 wysokości masą. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE