Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Mini tarty z winogronami


05.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 50 g  cukru pudru
  • 1 sztuka żółtko
    Nadzienie z winogronami
  • mała kiść winogron
  • małe opakowanie serka waniliowego
  • 4 kostki  gorzkiej czekolady

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj zimne masło i posiekaj wszystko nożem. Następnie dodaj cukier puder, żółtko i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wylep nim foremki. Piecz 15 minut w rozgrzanym piekarniku.
  2. Na przestudzone tarty wyłóż serek, pokrojone w ćwiartki winogrona i posyp startą czekoladą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE