Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Mini tarty z winogronami


05.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 50 g  cukru pudru
  • 1 sztuka żółtko
    Nadzienie z winogronami
  • mała kiść winogron
  • małe opakowanie serka waniliowego
  • 4 kostki  gorzkiej czekolady

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj zimne masło i posiekaj wszystko nożem. Następnie dodaj cukier puder, żółtko i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wylep nim foremki. Piecz 15 minut w rozgrzanym piekarniku.
  2. Na przestudzone tarty wyłóż serek, pokrojone w ćwiartki winogrona i posyp startą czekoladą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE