Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki pomidory
duże - 1 sztuka awokado
- 1/2 sztuki ogórek zielony
- 20 g orzechy włoskie
Chandler Bakalland - 15 dag twarożek
- 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka cytryna
- pieprz
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ.
- Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj.
- Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem. Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki.
- Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj.
- Masą napełnij wydrążone pomidory.