Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Ogórki z pastą z tuńczyka


10.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 2 sztuki ogórki szklarniowe
  • 2 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • kiełki rzeżuchy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki umyj, pokrój na 3-centymetrowe kawałki i małą łyżeczką wydrąż pestki zostawiając na dnie trochę miąższu.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z majonezem oraz posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku. Tak przygotowaną pastę nałóż do ogórkowych kubeczków. Całość udekoruj kiełkami rzeżuchy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE