Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ogórki z pastą z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 2 sztuki ogórki szklarniowe
  • 2 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • kiełki rzeżuchy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki umyj, pokrój na 3-centymetrowe kawałki i małą łyżeczką wydrąż pestki zostawiając na dnie trochę miąższu.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z majonezem oraz posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku. Tak przygotowaną pastę nałóż do ogórkowych kubeczków. Całość udekoruj kiełkami rzeżuchy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE