Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
- 2 sztuki ogórki szklarniowe
- 2 sztuki płaskie łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- kiełki rzeżuchy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki umyj, pokrój na 3-centymetrowe kawałki i małą łyżeczką wydrąż pestki zostawiając na dnie trochę miąższu.
- Tuńczyka odsącz z zalewy, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z majonezem oraz posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku. Tak przygotowaną pastę nałóż do ogórkowych kubeczków. Całość udekoruj kiełkami rzeżuchy.
Źródło przepisu: Moje smaki życia