Dzisiaj jest: Piątek, 23.08.2019 Imieniny: Filipa i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Oliwki w cieście francuskim


31.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik zielonych oliwek
  • 1 sztuka ciasto francuskie
  • 1 sztuka jajko
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie pokrój na paski o szerokości 1 cm. Na środku każdego paska połóż oliwkę i przełóż końce paska na krzyż tak, aby splot znalazł się za oliwką. Za splotem połóż następną oliwkę i przełóż pasek. Powtórz czynności 6-7 razy. Nabij szaszłyk delikatnie na patyczek.
  2. Ułóż szaszłyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE