Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 3 sztuki jajka
- 150 g twarożek wiejski
lekki Piątnica - 1 łyżka masło
ekstra - 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 sztuka pomidory
- 3-4 gałązki natka pietruszki
- 3-4 gałązki koperek
- 2 ząbki czosnek
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).
- Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron.
- Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w kilku centymetrowe rolki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl