Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Otrębowe babeczki


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 80 g  otrębów owsianych
  • 100 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 120 g  masła
  • 140 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 200 g  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 12 sztuk brukselek
  • 100 g  drobno pokrojonego boczku wędzonego
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselki oczyść, blanszuj w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Przepłucz na sicie zimną wodą.
  2. Mąkę wymieszaj z solą i otrębami. Roztopione masło połącz z mlekiem i jajkami. Wymieszaj z suchymi składnikami, dodaj boczek i pokruszony ser.
  3. Foremkę na 12 muffinek wyłóż papilotkami, napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Na każdej babeczce ułóż połówkę suszonego pomidora i brukselkę. Lekko dociśnij.
  4. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE