Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Paczuszki francuskie z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 42 dag  gotowanego ciasta francuskiego
  • 9 sztuk jajek
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • 35 dag  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżka  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. 8 jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Obrane cebulę i pieczarki posiekaj i podduś na maśle, aż powstały sok wyparuje.
  2. Ostudź, wymieszaj z surowym jajkiem, natką, rozmarynem, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kwadratów. Na środek każdego nałóż porcję farszu i jedno jajko na twardo. Rogi ciasta podnieś do góry i sklej po przekątnej.
  4. Gotowe paczuszki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE