Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Paczuszki francuskie z jajkiem


21.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 42 dag  gotowanego ciasta francuskiego
  • 9 sztuk jajek
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  posiekanego rozmarynu
  • 35 dag  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżka  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. 8 jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Obrane cebulę i pieczarki posiekaj i podduś na maśle, aż powstały sok wyparuje.
  2. Ostudź, wymieszaj z surowym jajkiem, natką, rozmarynem, bułką tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kwadratów. Na środek każdego nałóż porcję farszu i jedno jajko na twardo. Rogi ciasta podnieś do góry i sklej po przekątnej.
  4. Gotowe paczuszki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE