Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Paprykowe zawijańce


15.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  obranych papryk marynowanych w oliwie
  • 2 łyżeczki  żelatyny
  • 1 sztuka mały por
  • 200 g  miękkiego twarogu
  • 1 łyżeczka  vegety
  • tłuczony czarny pieprz
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 100 g  wędzonego łososia
  • 50 g  sardynek
  • 2 łyżki  nadziewanych oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane papryki osącz. Żelatynę połącz ze 150 ml wody, odstaw do napęcznienia i podgrzej do temperatury 60 st. C. Zdejmij z ognia.
  2. Por oczyść, opłucz, przekrój wzdłuż i parz przez 2 minuty we wrzątku.
  3. Następnie por schłodź w zimnej wodzie i odłóż. Miękki twaróg dopraw do smaku vegetą oraz tłuczonym czarnym pieprzem. Wlej 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny i całość dokładnie połącz.
  4. Folię aluminiową natłuść oliwą, wyłóż kawałki papryk i posmaruj porcją żelatyny. Na tym ułóż por, po czym posmaruj resztą żelatyny. Wyłóż wędzonego łososia i masę twarogową.
  5. Pod koniec na środku rozłóż sardynki i oliwki. Przygotowany płat delikatnie zwiń za pomocą folii spożywczej, po czym schłodź przez całą noc w lodówce. Następnie usuń folię. Roladę pokrój w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE