Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 12 osób
Składniki
- 24 plastry szynki parmeńskiej
- 200 g kaszy gryczanej
- 200 g sera pleśniowego srebrzystego
- 1 sztuka jajko
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Starty na tarce ser wymieszaj z kaszą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Blaszkę do pieczenia muffinek wyłóż szynką (2 plasterki na jedną muffinkę), tak aby wystawały ponad brzegi formy.
- Przygotowane babeczki napełnij nadzieniem serowym. Piecz 15-20 minut w temperaturze 165 st. C.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca