Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Paszteciki z kiełbasą i jajkiem


10.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 2 sztuki duże surowe kiełbasy
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  musztardy
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dwa jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ósemki.
  2. Mięso z kiełbasy wyciągnij z osłonek, posmaruj musztardą, przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozłóż na stolnicy, rozwałkuj, wykrój 16 kółek i średnicy 7 cm.
  4. Ósemki jajek oblep mięsem na kształt klopsików. Na połowie krążków ciasta połóż klopsiki i przykryj pozostałymi krążkami. Brzegi ciasta dociśnij widelcem.
  5. Paszteciki posmaruj rozkłóconym pozostałym jajkiem i posyp majerankiem. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE