Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Paszteciki z kiełbasą i jajkiem


10.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 2 sztuki duże surowe kiełbasy
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  musztardy
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dwa jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ósemki.
  2. Mięso z kiełbasy wyciągnij z osłonek, posmaruj musztardą, przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozłóż na stolnicy, rozwałkuj, wykrój 16 kółek i średnicy 7 cm.
  4. Ósemki jajek oblep mięsem na kształt klopsików. Na połowie krążków ciasta połóż klopsiki i przykryj pozostałymi krążkami. Brzegi ciasta dociśnij widelcem.
  5. Paszteciki posmaruj rozkłóconym pozostałym jajkiem i posyp majerankiem. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE