Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pieczarki faszerowane serem i szynką


06.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 sztuk małych pieczarek (ok. 600 g)
  • 200 g  szynki
  • 2 sztuki szalotki
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 50 g  żółtego sera
  • 2 sztuki żółtka
  • 1 łyżka  tartej bułki
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj i osusz. Odetnij nóżki, kapelusze ułóż na natłuszczonej blasze i piecz 10 minut.
  2. Ser zetrzyj na tarce. Szynkę, szalotki, paprykę i nóżki pieczarek posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do nich posiekany szczypiorek, żółtka, ser i bułkę tartą. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
  3. Napełnij farszem 20 kapeluszy pieczarek, przykryj pozostałymi kapeluszami i zepnij wykałaczkami.
  4. Ułóż na blasze i piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE