Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym i pomidorami


21.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 16 sztuk sporych pieczarek
  • 1 sztuka duża cebula
  • 4 sztuki suszone pomidory z zalewy
  • 100 g  sera pleśniowego
  • 4 plastry  surowej szynki (parmeńska, szwarcwaldzka)
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Obetnij nóżki pieczarek. Kapelusze skrop sokiem z cytryny i oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i zapiekaj przez 5 minut, aż puszczą wodę i lekko się skurczą. Cebulę i nóżki pieczarek drobno posiekaj. Szynkę i pomidory pokrój w drobną kostkę.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć szynkę i cebulę, a gdy się podsmaży, dodaj pokrojone nóżki pieczarek. Dopraw ziołami i pieprzem.
  3. Farsz lekko ostudź i dodaj pokruszony ser (zostaw odrobinę do posypania wierzchu) oraz pomidory z zalewy.
  4. Napełnij kapelusze pieczarek farszem, posyp odrobiną sera i piecz, aż się rozpuści (6-7 minut). Podawaj na ciepło, z pieczywem i sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE