Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pieczarkowe kęsy na toście


01.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk pieczarek
  • 3 łyżki  masła czosnkowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 sztuki plasterki wędzonego boczku
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 6 sztuk kromek chleba tostowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Z pieczarek ostrożnie usuń nóżki, tak żeby nie uszkodzić kapeluszy.
  2. Kapelusze pieczarek obsmaż na łyżce masła czosnkowego i łyżce oliwy, by nabrały złotej barwy. W trakcie smażenia dopraw grzyby solą i pieprzem. Wyjmij je na ręcznik papierowy. Boczek pokrój w drobną kostkę i posiekaj ogonki pieczarek.
  3. Do tłuszczu po smażeniu kapeluszy pieczarek dodaj drobinę masła i wrzuć boczek oraz posiekane nóżki. Podsmażaj, aż boczek będzie chrupiący.Z kromek chleba tostowego wytnij kwadraciki. Smaż kawałki chleba przez dwie minuty z każdej strony na maśle z oliwą, aż nabiorą złotego koloru.
  4. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułóż podsmażone pieczywo, na nich kapelusze z pieczarek (włóż do nich odrobinę boczkowo-grzybowego farszu), a następnie posyp wszystko startym parmezanem. Zapiekaj 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE