Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Pieczone ziemniaki ze śledziem w śmietanie


26.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk dużych ziemniaków
  • 4 sztuki duże płaty śledziowe w oliwie
  • 1.5 szklanek  śmietany 18%
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 pęczek  koperku
  • olej
  • 2 łyżeczki  słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki mielonej
  • 2 łyżeczki  rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, pokrój wzdłuż na połówki. W misce wymieszaj kilka łyżek oleju z dodatkiem rozmarynu, papryki ostrej i słodkiej, pieprzu i soli. Następnie wrzuć do sosu pokrojone ziemniaki i wymieszaj.
  2. Tak przygotowane ziemniaki ułóż na blasze i piecz w temperaturze 190 st. C, aż będą miękkie.
  3. Cebulę, ogórki i jabłka obierz, posiekaj w drobną kostkę. Koperek umyj i posiekaj. Wrzuć wszystko do miski, dodaj śmietanę i wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone w paski śledzie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko.
  4. Upieczone ziemniaki ułóż na półmisku i udekoruj śledziami w śmietanie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE