Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pikantna przystawka


11.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 6 sztuk dużych plastrów szynki
  • 4 sztuki jajka
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  łagodnego chrzanu
    Do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  żelatyny
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. 3 jajka pokrój na połówki, czwarte na ćwiartki.
  2. Plasterki szynki rozłóż na desce, każdy posmaruj niewielką ilością chrzanu wymieszanego z majonezem. Na wierzchu ułóż połówkę jajka, szynkę zawiń w rożek.
  3. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty. Na nich ułóż ruloniki z szynki.
  4. Z żelatyny przygotuj galaretę według przepisu na opakowaniu, odstaw do zastygnięcia. Zastygniętą żelatynę pokrój w kostkę i ułóż na szynce.
  5. Potrawę udekoruj ćwiartkami jajka, pokrojonymi rzodkiewkami i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE