Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorki faszerowane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 16 sztuk średniej wielkości pomidorów
  • 1/3 sztuki puszki groszku
  • 3 sztuki parówki
  • 100 g  żółtego sera
  • 2 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Parówki zmiksuj blenderem lub zmiel. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Groszek odsącz z zalewy.
  2. Pomidory umyj i osusz. Odetnij z każdego kapelusik i wydrąż łyżeczką miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki.
  3. Wydrążone pomidory oprósz solą i połóż otworem do dołu, by wypłynął z nich nadmiar soku.
  4. Zmielone parówki wymieszaj z serem i groszkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez, wymieszaj.
  5. Napełnij pomidory farszem i przykryj odciętymi kapelusikami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE