Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pomidorowy kuskus z szaszłykami z pieczarek


15.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszki kuskus
  • 200 g  pieczarek
  • 500 ml  bulionu
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki  kremu balsamicznego
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, przetnij wzdłuż na pół, obtocz w kremie balsamicznym i marynuj minimum godzinę. Potem nadziej je na patyki do szaszłyków, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop pozostałą marynatą. Piecz 30-40 minut w temperaturze 190 st. C.
  2. Na rozgrzanym oleju podduś drobno posiekaną cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy i bulion. Zagotuj, zdejmij z ognia, wrzuć kuskus, dokładnie wymieszaj i przykryj na 5 minut.
  3. Gotowy kuskus wymieszaj z natką i podawaj z szaszłykami. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE