Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorowy kuskus z szaszłykami z pieczarek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszki kuskus
  • 200 g  pieczarek
  • 500 ml  bulionu
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki  kremu balsamicznego
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, przetnij wzdłuż na pół, obtocz w kremie balsamicznym i marynuj minimum godzinę. Potem nadziej je na patyki do szaszłyków, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop pozostałą marynatą. Piecz 30-40 minut w temperaturze 190 st. C.
  2. Na rozgrzanym oleju podduś drobno posiekaną cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy i bulion. Zagotuj, zdejmij z ognia, wrzuć kuskus, dokładnie wymieszaj i przykryj na 5 minut.
  3. Gotowy kuskus wymieszaj z natką i podawaj z szaszłykami. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE