Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pomidory faszerowane jajkami


14.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk średnich pomidorów
  • 8 sztuk jajek
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 4 sztuki rzodkiewki
  • 10 dag  kabanosów
  • 8 łyżeczek  majonezu
  • pieprz
  • rzeżucha
  • dowolna sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Natnij w trzech miejscach.
  2. Rzodkiewki, ogórki i kabanosy pokrój w plasterki. Włóż w nacięcia w jajkach.
  3. Odetnij wierzch pomidorów, wydrąż miąższ. W środek każdego pomidora włóż po łyżeczce majonezu, posyp pieprzem, włóż jajka, wokół jajek powtykaj rzeżuchę.
  4. Półmisek wyłóż sałatą, ułóż pomidory i podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE