Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Przystawka z buraka i koziego sera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przystawka z buraka i koziego sera to przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki  burak czerwony
  • 200 g  ser kozi
    biały
  • kiełki rzodkiewki
  • 4 łyżki  miód
    jasny
  • 2 łyżki  rozmaryn
  • 1/2 sztuki  chili papryczka
    mała
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki dokładnie umyj, osusz i owiń w folię aluminiową. Tak przygotowane piecz w piekarniku przez 60 minut w 190 st. C.
  2. Warzywa ostudź i obierz ze skórki. Buraki pokrój w cienkie plasterki i delikatnie oprósz solą.
  3. Plasterek buraka posmaruj kozim serem, przykryj drugim talarkiem, na który również nałóż nieco sera. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Miód z dodatkiem chili i rozmarynu podgrzewaj na patelni przez kilka minut.
  5. Gdy sos przestygnie, polej nim przygotowane przystawki i udekoruj kiełkami. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE