Dzisiaj jest: Środa, 18.09.2019 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Przystawka z buraka i koziego sera


16.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przystawka z buraka i koziego sera to przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki  burak czerwony
  • 200 g  ser kozi
    biały
  • kiełki rzodkiewki
  • 4 łyżki  miód
    jasny
  • 2 łyżki  rozmaryn
  • 1/2 sztuki  chili papryczka
    mała
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki dokładnie umyj, osusz i owiń w folię aluminiową. Tak przygotowane piecz w piekarniku przez 60 minut w 190 st. C.
  2. Warzywa ostudź i obierz ze skórki. Buraki pokrój w cienkie plasterki i delikatnie oprósz solą.
  3. Plasterek buraka posmaruj kozim serem, przykryj drugim talarkiem, na który również nałóż nieco sera. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Miód z dodatkiem chili i rozmarynu podgrzewaj na patelni przez kilka minut.
  5. Gdy sos przestygnie, polej nim przygotowane przystawki i udekoruj kiełkami. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE