Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Przystawka z musem z awokado i łososiem


11.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia norweskiego
  • 2 sztuki dojrzałe awokado
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 łyżka  świeżej mięty + kilka listków do ozdoby
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry łososia pokrój w poprzek włókien w paseczki. Posiekaj miętę. Cytrynę umyj, osusz i podziel na dwie części. Ogórek obierz, usuń pestki, a następnie pokrój w drobną kostkę.
  2. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Skrop sokiem z połowy cytryny. Zmiksuj na gładko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wmieszaj miętę.
  3. Do naczynia nakładaj kolejno: mus z awokado, kawałki łososia (odłóż 6 plasterków do ozdoby) i ogórek. Wierzch udekoruj łososiem, cytryną i listkiem mięty. Oprósz pieprzem. Do momentu podania przechowuj w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE