Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
- Migdałowe
- 200 ml mleka
- 50 g kaszy manny
- Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
- aromat migdałowy
- 30 g wiórek kokosowych
- Czekoladowe
- 200 ml mleka
- 50 g kaszy manny
- Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
- 1 łyżeczka kakao
- 30 g wiórek kokosowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy słodzidło, aromat/kakao, kaszę mannę. Gotujemy przez chwilę, ciągle mieszając, na małym ogniu, aż kasza mocno spęcznieje i stanie się bardzo gęsta. Odstawiamy.
- Kiedy masa lekko ostygnie, formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)
Źródło przepisu: Zdrowie na języku