Dzisiaj jest: Niedziela, 18.08.2019 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Rafaello


06.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

    Migdałowe
  • 200 ml  mleka
  • 50 g  kaszy manny
    Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
  • aromat migdałowy
  • 30 g  wiórek kokosowych
    Czekoladowe
  • 200 ml  mleka
  • 50 g  kaszy manny
    Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
  • 1 łyżeczka  kakao
  • 30 g  wiórek kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy słodzidło, aromat/kakao, kaszę mannę. Gotujemy przez chwilę, ciągle mieszając, na małym ogniu, aż kasza mocno spęcznieje i stanie się bardzo gęsta. Odstawiamy.
  2. Kiedy masa lekko ostygnie, formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)



Przepis dodany przez:

rimianka123

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE