Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rafaello


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

    Migdałowe
  • 200 ml  mleka
  • 50 g  kaszy manny
    Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
  • aromat migdałowy
  • 30 g  wiórek kokosowych
    Czekoladowe
  • 200 ml  mleka
  • 50 g  kaszy manny
    Słodzidło: miód/ksylitol/stewia
  • 1 łyżeczka  kakao
  • 30 g  wiórek kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy słodzidło, aromat/kakao, kaszę mannę. Gotujemy przez chwilę, ciągle mieszając, na małym ogniu, aż kasza mocno spęcznieje i stanie się bardzo gęsta. Odstawiamy.
  2. Kiedy masa lekko ostygnie, formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)


Źródło przepisu: Zdrowie na języku


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE