Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Rolada serowa z szynką i papryką


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  sera żółtego w kawałku
  • 200 g  sera z niebieską pleśnią
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 100 g  szynki w kawałku

Sposób przyrządzania:

  1. Ser żółty włóż do szczelnej folii i podgrzewaj w rondelku z wodą do uzyskania konsystencji miękkiej plasteliny.
  2. Starty na tarce ser z niebieską pleśnią utrzyj razem z twarogiem. Dodaj pokrojoną w słupki paprykę i pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Wymieszaj.
  3. Gdy ser będzie miękki, wyłóż go na folię aluminiową i cienko rozwałkuj. Rozsmaruj na nim przygotowany wcześniej farsz twarogowy.
  4. Zwiń w miarę ściśle roladę, owiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny. Po schłodzeniu roladę pokrój w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE