Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 100 g ryżu
- 100 g sera żółtego z niebieską pleśnią
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 16 plastrów szynki konserwowej
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z ryżem. Dodaj majonez, jogurt i koperek. Dopraw do smaku pieprzem.
- Na każdy plaster szynki nałóż łyżkę przygotowanego farszu i zwiń w rulonik. Przewiąż szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca