Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Roladki z szynki konserwowej


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu
  • 100 g  sera żółtego z niebieską pleśnią
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego
  • 16 plastrów  szynki konserwowej
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z ryżem. Dodaj majonez, jogurt i koperek. Dopraw do smaku pieprzem.
  3. Na każdy plaster szynki nałóż łyżkę przygotowanego farszu i zwiń w rulonik. Przewiąż szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE