Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sardynki a la Hotel Grand


03.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 24 sztuki  ziemniaki
    4 sztuki na porcję
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 1 łyżka  woda
    przegotowana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szklanka  majonez
  • 1 łyżka  korniszony
    posiekane
  • 6 plastrów  pomidory
  • 1 puszka  sardynki w oliwie
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Otarte ze skórki ziemniaki gotujemy, uważając, by się nie rozpadły, cedzimy, kroimy w cząstki jak pomarańcze, układamy w miseczce, kropimy octem winnym wymieszanym z wodą, oprószamy przyprawami, dodajemy korniszony i majonez.
  2. Na porcjowych talerzykach rozkładamy plastry pomidora, na każdy nakładamy, w równych ilościach, sałatkę, na niej, delikatnie wciskając, odsączoną z oliwy sardynkę. Całość przybieramy zieleniną.



Przepis dodany przez:

monika.milewska

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE