Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ślimaczki z ciasta francuskiego


06.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 16 sztuk plasterków salami
  • 150 g  żółtego sera
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oregano
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 130 g  sera feta
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak podsmaż na patelni, poczekaj, aż woda odparuje. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, by składniki się połączyły. Masę szpinakową odstaw do ostygnięcia.
  2. 1/3 sera zetrzyj na tarce, a resztę pokrój w cienkie plasterki.
  3. Rozłóż płat ciasta francuskiego, posmaruj go koncentratem i posyp oregano. Ułóż plasterki salami, a na nich pokrojony w plasterki ser żółty i zawiń ciasto w rulon.
  4. Drugi płat ciasta posmaruj masą szpinakową, posyp tartym serem i zwiń w roladę.
  5. Gotowe rulony pokrój w plastry o grubości około 2 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE