Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Śliwki w boczku z kaszą i serem


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 50 g  kaszy jęczmiennej
  • 300 g  suszonych śliwek
  • 300 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 1 sztuka kieliszek wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śliwki sparz na sicie, a następnie namocz na kilka minut w winie i odsącz.
  2. Ser zetrzyj na tarce i połącz z ugotowaną kaszą. Dopraw do smaku solą i pieprzem do smaku.
  3. Śliwki nadziej farszem i zawiń w boczek. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180-190 st. C, do uzyskania złotego koloru boczku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE