Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Śliwki w boczku z kaszą i serem


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 50 g  kaszy jęczmiennej
  • 300 g  suszonych śliwek
  • 300 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 1 sztuka kieliszek wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śliwki sparz na sicie, a następnie namocz na kilka minut w winie i odsącz.
  2. Ser zetrzyj na tarce i połącz z ugotowaną kaszą. Dopraw do smaku solą i pieprzem do smaku.
  3. Śliwki nadziej farszem i zawiń w boczek. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180-190 st. C, do uzyskania złotego koloru boczku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE