Dzisiaj jest: Piątek, 18.10.2019 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Śliwki w boczku z kaszą i serem


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 50 g  kaszy jęczmiennej
  • 300 g  suszonych śliwek
  • 300 g  wędzonego boczku w plastrach
  • 1 sztuka kieliszek wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śliwki sparz na sicie, a następnie namocz na kilka minut w winie i odsącz.
  2. Ser zetrzyj na tarce i połącz z ugotowaną kaszą. Dopraw do smaku solą i pieprzem do smaku.
  3. Śliwki nadziej farszem i zawiń w boczek. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180-190 st. C, do uzyskania złotego koloru boczku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE