Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sufleciki brokułowe z jajkiem


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały kalafior
  • 1 sztuka brokuł
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka białko
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły i kalafior ugotuj, odcedź. Następnie dodaj sól, pieprz, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i zmiksuj.
  2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do zmiksowanych warzyw i delikatnie wymieszaj.
  3. Do miseczek żaroodpornych włóż papkę warzywną i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Następnie wyjmij z piekarnika, na każde wbij po jednym jajku i ponownie wstaw do pieca. Podawaj gdy tylko białko się zetnie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE