Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sufleciki brokułowe z jajkiem


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały kalafior
  • 1 sztuka brokuł
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka białko
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły i kalafior ugotuj, odcedź. Następnie dodaj sól, pieprz, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i zmiksuj.
  2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do zmiksowanych warzyw i delikatnie wymieszaj.
  3. Do miseczek żaroodpornych włóż papkę warzywną i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Następnie wyjmij z piekarnika, na każde wbij po jednym jajku i ponownie wstaw do pieca. Podawaj gdy tylko białko się zetnie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE