Dzisiaj jest: Wtorek, 28.01.2020 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Suszone owoce w boczku


24.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 10 dag  suszonych daktyli bez pestek
  • 5 dag  migdałów
  • 5 dag  orzechów
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
  • 2 łyżki  oleju
  • tabasco
  • mała gałązka rozmarynu

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone śliwki i daktyle ponadziewaj migdałami i orzechami. Rozmaryn drobno posiekaj i posyp nim nadziane owoce. Następnie każdy owoc ciasno owiń paskiem wędzonego boczku.
  2. Olej wymieszaj z kilkoma kropelkami tabasco. Posmaruj sosem przygotowane roladki. Następnie ułóż je na tackach do grillowania.
  3. Piecz 10-15 minut, obracając co jakiś czas, by się równomiernie zrumieniły. Podawaj lekko przestudzone.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE