Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Suszone owoce w boczku


24.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 10 dag  suszonych daktyli bez pestek
  • 5 dag  migdałów
  • 5 dag  orzechów
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
  • 2 łyżki  oleju
  • tabasco
  • mała gałązka rozmarynu

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone śliwki i daktyle ponadziewaj migdałami i orzechami. Rozmaryn drobno posiekaj i posyp nim nadziane owoce. Następnie każdy owoc ciasno owiń paskiem wędzonego boczku.
  2. Olej wymieszaj z kilkoma kropelkami tabasco. Posmaruj sosem przygotowane roladki. Następnie ułóż je na tackach do grillowania.
  3. Piecz 10-15 minut, obracając co jakiś czas, by się równomiernie zrumieniły. Podawaj lekko przestudzone.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE