Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 10 dag suszonych śliwek
- 10 dag suszonych daktyli bez pestek
- 5 dag migdałów
- 5 dag orzechów
- 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
- 2 łyżki oleju
- tabasco
- mała gałązka rozmarynu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Suszone śliwki i daktyle ponadziewaj migdałami i orzechami. Rozmaryn drobno posiekaj i posyp nim nadziane owoce. Następnie każdy owoc ciasno owiń paskiem wędzonego boczku.
- Olej wymieszaj z kilkoma kropelkami tabasco. Posmaruj sosem przygotowane roladki. Następnie ułóż je na tackach do grillowania.
- Piecz 10-15 minut, obracając co jakiś czas, by się równomiernie zrumieniły. Podawaj lekko przestudzone.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca