Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Suszone owoce w boczku


24.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 10 dag  suszonych daktyli bez pestek
  • 5 dag  migdałów
  • 5 dag  orzechów
  • 10 dag  chudego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
  • 2 łyżki  oleju
  • tabasco
  • mała gałązka rozmarynu

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone śliwki i daktyle ponadziewaj migdałami i orzechami. Rozmaryn drobno posiekaj i posyp nim nadziane owoce. Następnie każdy owoc ciasno owiń paskiem wędzonego boczku.
  2. Olej wymieszaj z kilkoma kropelkami tabasco. Posmaruj sosem przygotowane roladki. Następnie ułóż je na tackach do grillowania.
  3. Piecz 10-15 minut, obracając co jakiś czas, by się równomiernie zrumieniły. Podawaj lekko przestudzone.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE