Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Szaszłyki z krewetek i marynowanych oliwek


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
  • 1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu z białego wina
  • 225 g  krewetek Black Tiger
  • 2 łyżeczki  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki odsącz, przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, oliwę oraz ocet i wymieszaj. Odstaw na 15-20 minut.
  2. Krewetki rozmroź, opłucz, osusz. Przypraw solą i mieloną papryką. Następnie usmaż na rozgrzanym maśle, osącz. Nabij na patyczki razem z oliwkami, pozostałe oliwki podawaj osobno.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE