Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
- 1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 3 sztuki gałązki natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z białego wina
- 225 g krewetek Black Tiger
- 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 1 łyżka masła
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwki odsącz, przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, oliwę oraz ocet i wymieszaj. Odstaw na 15-20 minut.
- Krewetki rozmroź, opłucz, osusz. Przypraw solą i mieloną papryką. Następnie usmaż na rozgrzanym maśle, osącz. Nabij na patyczki razem z oliwkami, pozostałe oliwki podawaj osobno.
Źródło przepisu: moje smaki życia