Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Szynka w galarecie z farszem jajecznym


21.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szynka w galarecie z farszem jajecznym to przepis na efektowną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 12 plastrów  szynka
  • 10 sztuk  jajka
  • 2 łyżki  chrzan
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 szklanki  bulion
  • 3 łyżeczki  żelatyna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę, majonez, szczyptę soli oraz pieprz. Wymieszaj.
  2. Masą jajeczną posmaruj plasterki szynki i zwiń je w rulony. Następnie ułóż na półmisku.
  3. Żelatynę namocz w bulionie i rozpuść na parze. Tężejącą żelatyną polej roladki z szynki i zostaw żeby stężało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Tyler

Posty : 2

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE