Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 12 plastrów szynka
- 10 sztuk jajka
- 2 łyżki chrzan
- 2 łyżki majonez
- 2 szklanki bulion
- 3 łyżeczki żelatyna
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę, majonez, szczyptę soli oraz pieprz. Wymieszaj.
- Masą jajeczną posmaruj plasterki szynki i zwiń je w rulony. Następnie ułóż na półmisku.
- Żelatynę namocz w bulionie i rozpuść na parze. Tężejącą żelatyną polej roladki z szynki i zostaw żeby stężało.
Źródło przepisu: Poradnik domowy