Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Tartaletki warzywne


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 200 g  cebuli
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 2 sztuki pomidory
  • 300 g  kiełbasy chorizo
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 1 łyżka  oleju
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 100 g  masła + do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa i czosnek oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na oleju i wyjmij z naczynia.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć warzywa i czosnek. Mieszając, duś 10 minut. Oprósz mąką, wymieszaj i podsmaż.
  3. Do warzyw dolej koncentrat pomidorowy połączony z 200 ml wody. Mieszając gotuj 3 minuty. Dodaj podsmażoną kiełbasę.
  4. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 8 foremek do tartaletek (o średnicy 12 cm) posmaruj masłem.
  5. Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Wyciętymi kawałkami wyłóż natłuszczone foremki.
  6. Spody posmaruj roztopionym masłem i wyłóż na nie przygotowany farsz. piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE