Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 200 g cebuli
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka mała cukinia
- 1 sztuka mały bakłażan
- 2 sztuki pomidory
- 300 g kiełbasy chorizo
- 250 g ciasta francuskiego
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- 100 g masła + do formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa i czosnek oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na oleju i wyjmij z naczynia.
- Na tę samą patelnię wrzuć warzywa i czosnek. Mieszając, duś 10 minut. Oprósz mąką, wymieszaj i podsmaż.
- Do warzyw dolej koncentrat pomidorowy połączony z 200 ml wody. Mieszając gotuj 3 minuty. Dodaj podsmażoną kiełbasę.
- Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 8 foremek do tartaletek (o średnicy 12 cm) posmaruj masłem.
- Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Wyciętymi kawałkami wyłóż natłuszczone foremki.
- Spody posmaruj roztopionym masłem i wyłóż na nie przygotowany farsz. piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku