Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tatar z kawiorem w galarecie


13.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  polędwicy wołowej
  • 2 sztuki żółtka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 4 sztuki grzybki marynowane
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
  • 2 sztuki gałązki szczypiorku
  • 4 łyżki  kawioru czerwonego
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 3-4 łyżeczki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i posiekaj drobno ostrym nożem. Dodaj świeże żółtka, wymieszaj.
  2. Cebulę i grzyby drobno pokrój, ogórki pokrój na trochę większe kawałki. Dodaj wszystko do mięsa, dopraw do smaku, wymieszaj.
  3. Przygotuj wywar na galaretę. Następnie przecedź i rozpuść żelatynę według przepisu na opakowaniu. Odstaw w chłodne miejsce.
  4. W miseczkach ułóż warstwę tatara, posyp posiekanym szczypiorkiem, na wierzch połóż łyżeczkę kawioru. Gdy galareta zacznie gęstnieć, zalej nią porcje i wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Podawaj tego samego dnia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE