Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2019 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Terrina łososiowo-serowa


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego turkusowego
  • 500 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka cytryna lub limonka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Podłużną formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Plastrami łososia obłóż formę tak, aby wystawały poza brzegi formy.
  2. Ser pleśniowy wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem. Połowę masy nałóż do formy. Na niej umieść pozostałe plastry łososia i przykryj resztą masy serowej.
  3. Zawiń wystające plastry łososia. Przykryj folią i obciąż, zeby terrina była zwarta. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny lub limonki. Wstaw na noc do lodówki.
  4. Przed podaniem terrinę wyjmij z formy, odwiń z folii i pokrój w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE