Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Terrina łososiowo-serowa


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego turkusowego
  • 500 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka cytryna lub limonka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Podłużną formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Plastrami łososia obłóż formę tak, aby wystawały poza brzegi formy.
  2. Ser pleśniowy wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem. Połowę masy nałóż do formy. Na niej umieść pozostałe plastry łososia i przykryj resztą masy serowej.
  3. Zawiń wystające plastry łososia. Przykryj folią i obciąż, zeby terrina była zwarta. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny lub limonki. Wstaw na noc do lodówki.
  4. Przed podaniem terrinę wyjmij z formy, odwiń z folii i pokrój w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE