Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Terrina łososiowo-serowa


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego turkusowego
  • 500 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  twarogu śmietankowego
  • 1 sztuka cytryna lub limonka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Podłużną formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Plastrami łososia obłóż formę tak, aby wystawały poza brzegi formy.
  2. Ser pleśniowy wymieszaj z twarogiem i dopraw pieprzem. Połowę masy nałóż do formy. Na niej umieść pozostałe plastry łososia i przykryj resztą masy serowej.
  3. Zawiń wystające plastry łososia. Przykryj folią i obciąż, zeby terrina była zwarta. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny lub limonki. Wstaw na noc do lodówki.
  4. Przed podaniem terrinę wyjmij z formy, odwiń z folii i pokrój w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE