Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 1 główka sałata rzymska
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 łyżka natka pietruszki
posiekana - 2 łyżki majonez
- 1 pęczek szczypior
- 1 łyżka twaróg
miękki - 4 sztuki pomidory
- 4 sztuki placki tortilla
- 300 g serek śmietankowy
- 100 g szynka drobiowa
- sól
do smaku - pieprz biały
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę rzymską oczyść, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Ogórek oraz pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.
- Warzywa lekko oprósz solą. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki. Majonez połącz z miękkim twarogiem, po czym dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
- Wszystkie placki tortilli pokrój na 4 części. Równomiernie posmaruj je serkiem śmietankowym i doprawionym majonezem. Na każdy kawałek wyłóż plasterek szynki drobiowej i porcję przygotowanych warzyw.
- Tortille z dodatkami zwiń tworząc rożki, a następnie każdy z nich zwiąż szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku