Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 kromki chleb tostowy
- 4 plastry wędzony łosoś
- 3 łyżeczki masło
- 1 łyżeczka koperek
posiekany - 1 łyżeczka jogurt
- 1/4 łyżeczki cytryna
- 2 liście liść sałaty
- 1 szczypta sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ze wszystkich kromek chleba poodcinaj skórki. Następnie ostrożnie rozwałkuj cienko kromki za pomocą wałka do ciasta.
- Miękkie masło wymieszaj z koperkiem i odrobiną soli. Rozetrzyj na gładką masę.
- Każdą kromkę posmaruj masłem koperkowym i połóż na niej po plasterku łososia. Następnie pozwijaj kromki w ciasne roladki i zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w 150 st. C.
- Gotowe danie podawaj na listkach sałaty z grubym plastrem cytryny oraz jogurtem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka