Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
- 1 łyżka masło
- 1/2 szklanki mleko
- 2 kromki chałka
- 1 sztuka jajka
- 1 łyżeczka cukier
- 2 łyżki dżem truskawkowy niskosłodzony lub bez cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem.
- Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej.
- Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"