Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tosty z czosnkowym twarożkiem


23.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tosty z czosnkowym twarożkiem najlepiej podawać z dipem śmietanowo-ziołowym.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 4 ząbki  czosnek
  • 200 g  serek
    do smarowania
  • 100 g  twarożek naturalny
  • 150 g  śmietana kwaśna
  • 12 kromek  chleb tostowy
  • 1 sztuka  jabłko
  • 1 garść  orzechy włoskie
    zmielone
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 1/2 pęczki  zioła
    do dekoracji, np. szczypiorek, tymianek, oregano
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Dopraw do smaku solą. W miseczce wymieszaj serek do smarowania z twarożkiem, a następnie stopniowo dodawaj śmietanę.
  2. Do serków dodaj jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Chleb tostowy pokrój w trójkąty i podpiecz w tosterze. Połowę opieczonych kromek posmaruj twarożkiem czosnkowym i przykryj drugą połową.
  4. Pozostały serek wyłóż na wierzch kanapek i udekoruj je plasterkami jabłka i zmielonymi orzechami. Przed podaniem kanapki oprósz posiekanymi ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE